Lokale

Mineraler i grovfôr og behovsnormene

13.03.2017

Stort sett er innholdet av mineraler i grovfôret for lavt til å dekke behovet hos storfe som får lite kraftfôr.

Les mer ›

Kvitkløver som beitevekst til mjølkekyr

12.08.2010 (Oppdatert: 03.02.2017)

I ei ny undersøking av mjølkeproduksjon på beite med høgt innslag av kvitkløver har Planteforsk og UMB funne at det er lite å vinne med omsyn til beiteopptak og mjølkeproduksjon med å tildele store beiteareal. I gjennomsnitt 15 kg TS, eller om lag 0,08-0,1dekar per ku per dag er tilstrekkeleg for ei vårkalvande besetning som får kraftfôr i tillegg til beite.

Les mer ›

Sporar i surfôr og mjølk

11.09.2010 (Oppdatert: 03.02.2017)

Foredrag under seminaret Framtidas surfôrkvalitet på Kvithamardagane 2006.

Les mer ›

Proteinprosenten i melk

11.09.2010 (Oppdatert: 03.02.2017)

Det er svært mange faktorer som påvirker proteinprosenten i melk, men i praktisk fôring er det bare noen få vi har mulighet til å påvirke og som har noen særlig effekt.

Les mer ›

Grovfôr i melkeproduksjon - mer enn bare vomfyll

11.09.2010 (Oppdatert: 03.02.2017)

Grovfôr er grunnlaget for fôring av ku og geit i melkeproduksjon. Uten grovfôr fungerer ikke vomma til en drøvtygger.

Les mer ›

Handbok i mjølkeproduksjon med skiftebeiting

10.09.2010 (Oppdatert: 03.02.2017)

Planteforsk har laget en håndbok for råd og veiledning innen mjølkeproduksjon med skiftebeiting. Utgitt i 2003.

Les mer ›

Ernæringsmessige trekk ved ulike fôringsprinsipp til mjølkekyr

11.09.2010 (Oppdatert: 03.02.2017)

Fordeler/ulemper med fullfôr sammenligna med separat fôring.

Les mer ›


Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.