Lokale

Rett pris på rundballer gir mer avling

15.06.2018

Det er i utgangspunktet markedet som bestemmer prisen på rundballer. Men rundballer ligger ikke ute på børsen og det er stor forskjell på hva baller faktisk blir omsatt for.

Les mer ›

Pressing av rundballer er et håndverk

07.06.2018

Både for å redusere kjøring og for å få mindre jordpakking vil en god traktorkjører planlegge hvor han/hun kjører, hvordan han/hun kjører og hvor han/hun plasserer ballene etter pakking.

Les mer ›

Perfekte baller gir topp kvalitet

07.06.2018

Det aller meste av surfôret i Norge konserveres i rundballer. For å oppnå god kvalitet er det mange faktorer som påvirker.

Les mer ›

En ball er ikke en ball

04.06.2018

VIDEO: Vesentlig i Grovfôr 2020 er registrering av avling. Hvor mange fôrenheter produserer du, og hvor stort er potensialet på de ulike skiftene?

Les mer ›

Bruk hele jordet

04.06.2018

Potensialet i norsk grasproduksjon er det dobbelte av dagens avlinger. Litt av problemet er at vi er for lite oppmerksomme på kantene på jordene. Disse utgjør fort 20 prosent av et jordstykke.

Les mer ›

Spredning av blautgjødsel på eng

15.05.2018

VIDEO: God utnytting av næringsstoffer og redusert jordpakking uten fare for forurensing av fôret er momenter man må betrakte når man skal spre blautgjødsel på eng.

Les mer ›

Økt avling mer lønnsomt enn økt areal

20.12.2017 (Oppdatert: 02.01.2018)

For mange grovfôrprodusenter vil det være bedre økonomi i å øke avlingsnivået rundt gården enn å kjøre flere kilometer for å komme til leiejord.

Les mer ›

VIDEO: Ta jordprøvene dine selv

19.10.2017

Høsten er tida for jordprøveuttak. Med litt forberedelser kan du fint ta jordprøvene dine selv.

Les mer ›

VIDEO: Uttak av grovfôrprøver

16.10.2017

Fôrprøvene kan du gjerne ta ut selv, men da må du vite hvordan du går fram. Det starter med et representativt utvalg fra partiene som betyr mest for din produksjon.

Les mer ›

Rive or not?

14.09.2017

Kva er gevinsten og kva kostar det å bruke rive?

Les mer ›

Korleis bli endå betre med jordarbeidinga?

14.09.2017

Jan Erik Lisjordet har vore følgt opp i fleire artiklar i Buskap blant anna fordi han er ein flink bonde og produserer eit rimeleg fôr (nr. 4 side 30 og nr. 6 side 23).

Les mer ›

Hvor bra ble avlinga i 2017?

14.09.2017

Vekstsesongen nærmer seg slutten, og det er tid for å gjøre opp status.

Les mer ›

Hvordan disponere fôret?

14.09.2017

Hvis du har tatt ut fôrprøver og kjenner energikonsentrasjonen i grovfôret kan du regne ut hvor stor andel av energibehovet du kan dekke ved hjelp av grovfôret du har.

Les mer ›

Gjødsling etter andreslått

03.07.2017

Bør flere bønder revurdere sin slåttestrategi i takt med endret klima?

Les mer ›

Spre møkka tynt og tidlig etter slåtten

08.06.2017

Sommerspredning av husdyrgjødsel kan gi god utnytting av mange næringsstoff, men krever omtanke for å gi god nitrogenvirkning.

Les mer ›

Treffer du ønska fôrkvalitet?

08.06.2017

Ønsker og mål for årets grovfôrkvalitet må være klar i god tid før slått, spesielt når du setter nye mål. Grovfôrmodellen kan gi hjelp både til valg av slåttetid og strategi for hele sesongen.

Les mer ›

Fortørking av gras

07.06.2017 (Oppdatert: 08.06.2017)

Tørrstoffprosent på 30-35 gir høyest fôropptak og mest mjølk.

Les mer ›

Avlingsregistreringar i eng

07.06.2017

Kjennskap til avlingsnivået i eng er viktig for driftsplanlegging, men også for vurderingar over behovet for fornying på ulike skifte og behov for andre tiltak for å auke avlingane på skifte som gir låg avling.

Les mer ›

Beite til ammeku

25.04.2017

Beite i ulike former er en viktig ressurs i kjøttproduksjon med storfe.

Les mer ›

Gode driftsvegar avgjerande for god beitedrift

25.04.2017

Ei av utfordringane knytt til beitedrift med mjølkande kyr er at dyra skal ut på beiteareala helst to eller fleire gonger i døgnet.

Les mer ›
Forrige side 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Neste side


Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.