Det blir faglig påfyll om dyrking, erfaringsutveksling og innlegg fra markedsaktører. I Trøndelag ligger det et stort potensial for å øke produksjonen av økologisk korn, både til fôr og mat. Er du nysgjerrig på å starte opp med økologisk korn, eller dyrker det allerede og ønsker faglig påfyll og å møte kollegaer? Da er dette møtet midt i blinken for deg.
På møtet blir det faglig påfyll fra forskere, erfaringsdeling fra lokalebønder om dyrking av fôrkorn, matkorn og om urkorn fra Gullimunn. I tillegg vil vi høre fra Felleskjøpet om mottakskapasitet og etterspørsel på Økologisk korn. Det blir også god lokal og økologisk møtemat.
Program
17:15 Registrering og middag (Varmmat fra Ersgård laget på lokale økologiske råvarer)
18:00 Velkommen, om Landbrukets Økoløft og programfor dagen, v/Anstein Lyngstad i Statsforvalteren Trøndelag og kveldens møteleder
18:10 Hvorfor satse på økokorn i Trønderlag? v/Gunnar Alstad, leder av Miljø- og bærekraftsutvalget i Bondelaget
18:20 Hvordan ta i bruk nye gjødselmidler i Økologisk kornproduksjon v/ Anne-Kristin Løes fra NORSØK
18:45 Mekanisk kontroll av flerårige ugras v/ Lars Olav Brandsæter, NMBU/NIBIO
19:10 Inspirasjonsbonde og rådgiver i NLR Trøndelag, Anders Eggen deler av sine erfaringer som økokornbonde
19:35 Dyrking og foredling av urkorn i Trønderlag v/Egil Hausten og Anna Linde fra Fuldseth gård og Gullimunn
20:00 Mottakskapasitet og etterspørsel på fôr- og matkorn i Trøndelag v/ Torstein Jensen i Felleskjøpet
20:20 Oppsummering av møte
Når: Mandag 25. September, kl 18:00-20:30
Servering av varmmat fra17:15 (gratis)
Sted: Ersgård, Sørsidevegen 460, 7514 Stjørdal
Møteleder: Anstein Lyngstad, Statsforvalteren i Trøndelag
Arrangør: Landbrukets Økoløft og Økouka Trøndelag
Deltakelse: Gratis, inkluderer mat
Påmelding innen 20. September til mari@okologisknorge.no
