Storfe 2019 med fokus på grovfôr

27.03.2019 (Oppdatert: 11.06.2019) Jan Ferstad

Bondens økonomi kan styrkes gjennom mer og bedre grovfôr. På Storfe 2019 kan du lære mer om hvordan.

AVLING OG KVALITET: Rådgiver Stein Jørgensen i NLR Innlandet tar ut prøver av grovfôr. (Foto: Morten Berntsen)

− På Storfe 2019 blir optimalisering av grovfôrproduksjonen på enkeltbruk et viktig tema. Hvilke tiltak er det som monner, og som ikke monner, sier Ragnhild Borchsenius. Hun er fagkoordinator grovfôr i Norsk Landbruksrådgiving (NLR) og med i programkomiteen for Storfe 2019.

Det blir et eget fagprogram om grovfôrdyrking der blant annet deltakere i prosjektet Grovfôr 2020 bidrar med resultater fra prosjektet. 

Erfaringer fra bønder og prosjekter

− Erfaringer fra bønder som har gravd seg ned i tall på sitt bruk, og erfaringer fra ulike prosjekter som har hatt som mål å lete etter tiltak som gir mer og bedre grovfôr, blir sentrale i grovfôrdelen på Storfe 2019, sier Borchsenius.

Hun forteller at et håndplukket knippe av dyktige næringsutøvere vil dele sine erfaringer når det gjelder lønnsom grovfôrproduksjon, beiting og smart kjøring i grovfôrdyrkinga.  

Storfe 2019 foregår på Clarion Hotel & Congress Oslo Airport, Gardermoen, 27. - 28. november. Arrangører er Felleskjøpet, Geno, NLR, Nortura, Tine og Tyr.

Skreddersydd program

Programkomiteen har satt sammen et framtidsretta fagprogram, skreddersydd for storfebønder i hele landet. Det blir fire parallelle fagprogram med felles åpningsforedrag og avslutning. I tillegg blir det utstilling med mange aktuelle utstillere i bransjen.

Program og påmelding finner du på www.storfe2019.no Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.