Attleggsynfaring
⋅ Grovfôr

Kampen mot ugras i attlegg

Det byrjar forhåpentlegvis å grønkast rundt om på dei stadane det var mørkt og brunt tidlegare i vår. Men kva er neste steg for å få ei rein og tett eng som varer i mange år?
Vest
Kuer NMBU
⋅ Grovfôr

Hvordan unngå sporer i grovfôret?

Sporer er overlevelses-/hviletilstander for bakterier. Sporene har betydning for holdbarheten av søtmelk og er veldig ugunstige i osteproduksjon.
Østlandet
Syretilsetning pickup
⋅ Grovfôr

Ensileringsmiddel – mengde, kapasitet og plassering

Sørg for nok ensileringsmiddel for å sikre god fôrkvalitet. Finn ut hvor mye ensileringsmiddel din rundball skal ha og sørg for god tilpasning av doseringsutstyr (pumpe, dyser/spredebommer) og kjørehastighet til hvor raskt det går å fylle pressa eller vogn.
Østlandet
Gjenlegg
⋅ Grovfôr

Ugrassprøyting av gjenlegg

Det er variasjon i tidspunktet for når gjenlegg ble sådd i vår, og når det blir aktuelt med sprøyting av gjenlegget vil dermed også variere. Følg med på utviklingen og ta en runde for å vurdere tiltak mot frøugras når gjenlegget begynner å få et grønnskjær.
Midt
Innmarksbeiter sau GS
⋅ Grovfôr

Gode slakteresultater uten bruk av kraftfôr

Ernst Ivar Oseassen driver med sau og salg av grovfôr på Lista i Farsund kommune. I et enkelt tallefjøs driver han kostnadseffektivt med om lag 100 v.f.s. Her produseres flotte lammeslakt helt uten bruk av kraftfôr. Utgangspunktet er god planlegging, god agronomi og grovfôr og beiter av god kvalitet.
Sør
Markvandring Bulken 030621 Veka 3
⋅ Grovfôr

Resultat frå grasprøver før 1. slått 2021

I slutten av mai/ byringa av juni har NLR Vest teke ut grasprøver i enga. Fôret er enno energirikt, men prøvene viser høgt innhald av fiber. Det varme veret gjorde at utviklinga gjekk raskt.
Vest
20210601 110715
⋅ Grovfôr

Grasutvikling - ulikt for artene

Grasartene starter med å danne blad ved basis av planta før den begynner å strekke seg i lengden. Da kommer etter hvert leddknutene fram. Ulike grasarter har ulikt antall blad før strekkinga setter i gang og de får heller ikke like mange leddknuter før skytinga setter inn. Ved å vite litt mer om hvor mange blad og leddknuter de ulike artene får kan dere følge utviklingen og gjøre dere klar for slått.
Østlandet
1 ... 37 38 39 ... 64