«Begynnande skyting» er eit betre begrep for timotei enn for raigras. For raigras kan teljing av leddknutar vera eit betre mål.
Les mer ›Norske lam har aldri vært større. Norske drøvtyggere spiste over én million tonn kraftfôr i 2015, og skeptiske tunger introduserte begrepet «griselam» sist høst.
Les mer ›To forsøksfelt med ulike høstetider ble gjennomført på ca 920 moh i 2015. Beste høstetid for fjellfôr var ved ca 550 døgngrader etter vekststart, tilsvarende to måneder i Gålå-området i 2015.
Les mer ›Rug som beiteplante gir gode resultater.
Les mer ›NLR Helgeland har utarbeidet en veileder om tilskuddsfôring av gammelnorsk sau (GNS).
Les mer ›Livskraftige lam med passe fødselsvekt og søyer med godt utvikla jur som kan mjølke godt etter lemming, er målet med god vinterfôring.
Les mer ›Flere dyrker etter hvert høyensilasje både til hester og storfe. Under vil vi gå gjennom hva som er god høyensilasje og dyrknings og lagringsteknikker.
Les mer ›I framtidens melk- og kjøttproduksjon er det viktigere enn noen gang å kombinere en effektiv produksjon med en forbedret dyrehelse og fruktbarhet. Nøkkelen for å lykkes er kunnskap.
Les mer ›Ein gjeng rådgjevarar frå heile landet var på studietur til Skåne i sommar. Her ser vi nokre av dei smake på innhaldet i plansiloen. Det blei skrive ein artikkel i samband med denne turen.
Les mer ›Fullfôrblandaren dukka opp rundt år 2000. Fram til 2009 var det berre traktordrivne fullfôrblandarar som vart levert. Fullfôrblandaren finkuttar foret og gjer det lettare å ta opp.
Les mer ›Gode erfaringar med rundballeensilering gjer at fleire kan og bør vurdere heilgrøde som ein del av grovfôret.
Les mer ›Med Surfôrtolken henter vi ut de viktigste resultatene fra fôranalysebeviset, får ut en praktisk kommentar til hvert resultat og gir ei helhetsvurdering av fôrkvaliteten.
Les mer ›Analyser av årets surfôrprøver fra Gudbrandsdalen viser om lag samme kvalitet i 1.slått som 2014, men klart bedre 2.slått enn 2014. Gjennomsnittsresultatene viser praktisk talt lik kvalitet i 1. og 2.
Les mer ›Kunnskap om kvalitet og mengde grovfôr er grunnleggende, både i egen besetning og ved omsetning. Særlig ved problem i fjøset kan fôranalyse være vesentlig både for årsak og tiltak.
Les mer ›Produksjon av storfekjøtt ved bruk av kjøttferasar i ammekuproduksjonen kan vere ein rasjonell produksjon om forholda ligg til rette.
Les mer ›Veksttorget på NLR sine nettsider kunne rapportere om store snømengder i fjella og utmarksbeite som kom seint i gang i veke 25. Sauene på Vestlandet måtte framleis gå heime i låglandet mange stader.
Les mer ›Luserne er ein plante med stort potensial for å fiksere nitrogen og for avling. Kalktilstanden og næringsinnhaldet i jorda må vera god.
Les mer ›Flere tilfeller av melkefeber etter klipping, gjorde veterinæren usikker på hva som var årsaken. En fôrprøve med mineralanalyse, vurdert med Surfôrtolken, ga svaret.
Les mer ›Danske melkebønder beiter vårsådd høstrug – og tar opp store mengder ts på beite!
Les mer ›Slåtten er over for noen, for svært mange gjenstår den. Vi er på overtid i forhold til de siste åra, i øvre deler er vi kanskje opp mot et par uker seinere enn normalt.
Les mer ›