Norsk matproduksjon skal aukast. Det kan gjerast ved å intensivere produksjonen på det arealet som er dyrka, eller gjennom nydyrking.
Les mer ›Både i fjor og i år er det en del som har sådd rug og raigras til beite, og mange hadde positive erfaringer med rugbeitinga sist år.
Les mer ›Ensilering av grovfôr er ein krevjande balansegang på kryssande liner av ulike målestokkar.
Les mer ›Tidspunktet for 1. slåtten er grovfôrprodusentens viktigste beslutning hevder Anne-Maj Gustavsson ved Sveriges Landbruksuniversitet i Umeå.
Les mer ›Direktesåing i eng er en pløyefri måte å fornye enga på, utbedre vinterskade eller øke avlingsnivået til gammel eng.
Les mer ›Beite på vårsådd høstrug har gitt gode avlinger og mjølkeproduksjon, både i økologisk og konvensjonell drift.
Les mer ›Enga må fornyes for å holde oppe avlingsnivået og fôrkvaliteten.
Les mer ›Med tidlig 1. slått ligger forholdene til rette for fornying av eng mellom slåttene. Vent til gjenveksten er godt i gang før du brakker; kveka bør ha 4 blader.
Les mer ›NLR Innlandet har oppdatert kortfatta ensilerings-ABC med tips om stubbehøgde, fortørking, snittlengde, ensileringsmiddel m.m.
Les mer ›To forsøksfelt med ulike høstetider ble gjennomført på ca 920 moh i 2015. Beste høstetid for fjellfôr var ved ca 550 døgngrader etter vekststart, tilsvarende to måneder i Gålå-området i 2015.
Les mer ›Ein ny variant av korn som grovfôr har dukka opp her til lands siste 1-2 åra: haustrug brukt som beite, gjerne sådd om våren.
Les mer ›Gode erfaringar med rundballeensilering gjer at fleire kan og bør vurdere heilgrøde som ein del av grovfôret.
Les mer ›Med Surfôrtolken henter vi ut de viktigste resultatene fra fôranalysebeviset, får ut en praktisk kommentar til hvert resultat og gir ei helhetsvurdering av fôrkvaliteten.
Les mer ›Uvanleg mykje gjetartaske i enga i vår er eit sikkert teikn på køyreskader og hol i plantedekket etter sommaren/ hausten 2014.
Les mer ›Resultata frå siste uttaka blir lagt ut etter kvart som dei kjem.
Les mer ›Kan kvalitet og avlingsnivå på enga haldast oppe ved regelmessig isåing allereie frå 1. engår?
Les mer ›Etter to år med registreringar av høstbeite er vi positivt overraska over kor godt beitegraset held seg utover høsten, i alle høve viss det ikkje vert frost.
Les mer ›For de som var ferdig med våronna rundt pinsehelga har gjenleggene nå kommet brukbart i vekst, men det er en god del gule gjenlegg å se rundt omkring i vårt område.
Les mer ›I norsk mjølkeproduksjon er det et krav om at kyrne skal gå ute. Dermed kan mye av fôret tas opp på beite i sommerhalvåret.
Les mer ›