Med en lang, bløt og kald vår ser det nå ut til at slåtten kan starte på de tidligste plassene.
Les mer ›Her har jeg lagt ut presentasjonene til Sverre Heggset som besøkte oss på Blæstad den 3. april. Dagen og kvelden ble godt besøkt, vi talte opp til nesten 100 fremmøte totalt.
Les mer ›Mange økologer har fortsatt gammel eng og høster bare to ganger. I tillegg har mange dårlig kvalitet på grunn av utsatt høstetidspunkt, noe som igjen kan gi problemer i fjøset.
Les mer ›Over hele fylket er det sent i år med store variasjoner i vekstutvikling. Den sene våren har ført til at en del har blitt nødt til å drive ganske intensiv vårbeiting på enga.
Les mer ›I forbindelse med grovfôrproduksjon, har vi over flere år vist til sammenhengen mellom temperaturen gjennom vekstsesongen, og kvaliteten på grovfôret.
Les mer ›Forsøk utført på Sunnmøre dokumenterer at stengelbehandling ikke har gitt raskere heving av tørrstoffprosenten i breispredd gras sammenligna med breispredd gras uten stengelbehandling.
Les mer ›Testen ble utført i samarbeid mellom Norsk Landbruksrådgiving og Bedre Gårdsdrift sammeren 2011. Rapport foreligger nå i PDF utgave som særtykk av reportasje i Bedre Gårdsdrift nr 6 2011
Les mer ›Forsøk i Vest-Agder i 2010 viste at økt stubbehøyde fra 5 til 10 cm ga raskere fortørking, bedre fôrkvalitet og lågere kostnad per FEm.
Les mer ›Bønder har ulik tilpasning av grasdyrkinga på gården.
Les mer ›I dag blir store areal av åker og eng drivne av få personar. Traktorar, maskinar og reiskapar med stor arbeidskapasitet har gjort dette mogleg. Veit vi nok om verknaden på jord og plantar?
Les mer ›Slapp av, du er ikke den eneste...
Les mer ›Under normale forhold er tidspunktet for førsteslått i forhold til utviklingstrinn den viktigste styringsmuligheten vi har både når det gjelder fôrverdi og avlingsstørrelse av timoteieng.
Les mer ›NLR Hordaland vil ta grasprøver ein gong i veka fram til 1. slått. Resultata vert lagt ut på heimesida. Resultata er eit hjelpemiddel når ein skal finna rett slåttetidspunktet.
Les mer ›Fagartikkel fra medlemsblad nr. 2 2010
Les mer ›Sporer i melk er uungåelig. Målet er å holde antallet nede slik at det ikke gir problemer i osteproduksjon. I skrivet nedenfor tar vi for oss hvordan kjeden fra jord til bord kan brytes.
Les mer ›Hvert år får vi spørsmål om hva en kan betale for en rundballe.
Les mer ›Når en har kommet til midten av oktober står gjerne uslått gras igjen på bøen. For noen er det snakk om 3. eller 4.-slåtten, mens enkelte aldri fikk tatt 2.-slåtten. Hva gjør en?
Les mer ›Det er utelukkende fordeler med å la stubbehøyden i enga være på en handsbredd, 10 cm.
Les mer ›Ensilering av gras i siloen er ingen ufarlig prosedyre! Silogasser og fallskader er et alvorlig problem. Pressaftavrenning til det ytre miljø er et annet forhold som også må unngås.
Les mer ›Mugg er en av hovedfiendene i rundballeproduksjonen, og det kan være greit å ha med seg noen tips for å finne ut hva som kan være årsaken dersom det har oppstått muggproblemer i rundballesurfôret.
Les mer ›