For å planlegge høstetidspunkt er utviklingsstadiet til plantene sentralt. Antall døgngrader har vist seg å ha en god sammenheng med utviklinga i graset.
Les mer ›Fokuset er her på beitekvaliteten, gjødsling, arealtrong, skiftebeite med innlagd ugrasbekjemping og tilskotsfôr.
Les mer ›Artikkelen omhandlar tilleggsfôring av lam som går i lag med mødrene og resten av flokken.
Les mer ›Denne perioden er den viktigaste i "saueåret". Det beste fôret skal brukast no. Her er nokre råd og tips undervegs.
Les mer ›I dag blir prisen på grovfôr ofte avtalt som en fast pris pr ball. Dette bør det bli en slutt på!
Les mer ›Grovfôranalyser er ikke bare en utgiftpost men en attest om sesongens kvalitet av fôret, som kan brukes i forskjellige sammenhenger som fôring, prissetting eller gir grunnlaget for å vurdere høsteopplegget. Følg linken nedenfor - artikkelen ble også publisert i ØKOlogisk landbruk 4/11.
Les mer ›Alveldsymptom om hausten skuldast forgifting av perikum, lupin eller overgang frå umarksbeite til næringsrikt håbeite. Sjukdommen er mindre alvorleg enn ekte alveld.
Les mer ›I forsøksserie fra Bioforsk med ulike timoteisorter ved ulike driftssystem, ble et felt lagt til Helgelandskysten. Under våre klimaforhold kom det "intensive" driftssytemet dårligst ut.
Les mer ›Forsøk i Vest-Agder i 2010 viste at økt stubbehøyde fra 5 til 10 cm ga raskere fortørking, bedre fôrkvalitet og lågere kostnad per FEm.
Les mer ›Ny versjon av Grovfôrmodellen med fleire klimastasjonar, høve til å bruke klimanormalar og innlegging av vatning er klar for 2011-sesongen.
Les mer ›Fylkesmannen i Rogaland og fagbladet Bondevennen har utarbeidd heftet ”Beite og kulturlandskap - for folk og fe”.
Les mer ›Eldre sauer med mange lam er særleg utsett for mjølkefeber
Les mer ›Siljan: Odd Stensrød gikk til topps i Grovfôrkampen takket være bevisste valg, og god oppfølging fra Nortura og Norsk Landbruksrådgiving.
Les mer ›Tenk grovfôrkvalitet når enga skal gjødsles - ikke bare avlingsmengde. Rett type og mengde gjødsel gir grunnlag for gode resultater i fjøset.
Les mer ›Korleis er tilveksten på ungdyra på beite ditt? Har du teke brystmål ved beiteslepp og ved innsett?
Les mer ›Nyere forskning har vist at det er mulig å påvirke fettet i drøvtyggerkroppen på måter som er viktige for smak og for mulige helsemessige effekter av å ete kjøttet.
Les mer ›Med lite nedbør og lite fuktighet i jorda blir plantenes opptak av næringstoffer lågere, skriver Ragnhild Renna i Vesterålen Forsøksring.
Les mer ›Allerede nå kan du avgjøre neste års resultat. Hvordan fôrer du søyene fram mot paring?
Les mer ›Sauen og lamma treng sjølvsagt ulike fôrkvalitetar gjennom året. Vi legg her ved ein artikkel skriven av Finn Avdem og Ingvar Selmer-Olsen i Nortura.
Les mer ›