Det er i utgangspunktet markedet som bestemmer prisen på rundballer. Men rundballer ligger ikke ute på børsen og det er stor forskjell på hva baller faktisk blir omsatt for.
Les mer ›Både for å redusere kjøring og for å få mindre jordpakking vil en god traktorkjører planlegge hvor han/hun kjører, hvordan han/hun kjører og hvor han/hun plasserer ballene etter pakking.
Les mer ›Det aller meste av surfôret i Norge konserveres i rundballer. For å oppnå god kvalitet er det mange faktorer som påvirker.
Les mer ›VIDEO: Vesentlig i Grovfôr 2020 er registrering av avling. Hvor mange fôrenheter produserer du, og hvor stort er potensialet på de ulike skiftene?
Les mer ›Potensialet i norsk grasproduksjon er det dobbelte av dagens avlinger. Litt av problemet er at vi er for lite oppmerksomme på kantene på jordene. Disse utgjør fort 20 prosent av et jordstykke.
Les mer ›VIDEO: God utnytting av næringsstoffer og redusert jordpakking uten fare for forurensing av fôret er momenter man må betrakte når man skal spre blautgjødsel på eng.
Les mer ›For mange grovfôrprodusenter vil det være bedre økonomi i å øke avlingsnivået rundt gården enn å kjøre flere kilometer for å komme til leiejord.
Les mer ›Høsten er tida for jordprøveuttak. Med litt forberedelser kan du fint ta jordprøvene dine selv.
Les mer ›Fôrprøvene kan du gjerne ta ut selv, men da må du vite hvordan du går fram. Det starter med et representativt utvalg fra partiene som betyr mest for din produksjon.
Les mer ›Jan Erik Lisjordet har vore følgt opp i fleire artiklar i Buskap blant anna fordi han er ein flink bonde og produserer eit rimeleg fôr (nr. 4 side 30 og nr. 6 side 23).
Les mer ›Vekstsesongen nærmer seg slutten, og det er tid for å gjøre opp status.
Les mer ›Hvis du har tatt ut fôrprøver og kjenner energikonsentrasjonen i grovfôret kan du regne ut hvor stor andel av energibehovet du kan dekke ved hjelp av grovfôret du har.
Les mer ›Bør flere bønder revurdere sin slåttestrategi i takt med endret klima?
Les mer ›Sommerspredning av husdyrgjødsel kan gi god utnytting av mange næringsstoff, men krever omtanke for å gi god nitrogenvirkning.
Les mer ›Ønsker og mål for årets grovfôrkvalitet må være klar i god tid før slått, spesielt når du setter nye mål. Grovfôrmodellen kan gi hjelp både til valg av slåttetid og strategi for hele sesongen.
Les mer ›Tørrstoffprosent på 30-35 gir høyest fôropptak og mest mjølk.
Les mer ›Kjennskap til avlingsnivået i eng er viktig for driftsplanlegging, men også for vurderingar over behovet for fornying på ulike skifte og behov for andre tiltak for å auke avlingane på skifte som gir låg avling.
Les mer ›Beite i ulike former er en viktig ressurs i kjøttproduksjon med storfe.
Les mer ›Ei av utfordringane knytt til beitedrift med mjølkande kyr er at dyra skal ut på beiteareala helst to eller fleire gonger i døgnet.
Les mer ›